sâmbătă, 12 februarie 2011

Invitaţie la Cercul de pictură "Trepte spre lumină"


   În paraclisul parohiei Chintinici s-a desfăşurat întâlnirea ATOR  care a avut ca scop înscrierea şi pregătirea tinerilor pentru cercul de pictură "Trepte spre lumină" care se va desfăşura sub îndrumarea prof. Nuţa Liche. Domnia sa este pictor bisericesc autorizat în grad II, având o bogată experienţă (peste 24 biserici pictate) pe care încearcă să o împărtăşescă şi tineriilor elevi.
    Colaboratori în acest proiect sunt doamnele învăţătoare din parohie: Simona Muraru, titulară la Şcoala Nr. 1 Slobozia-Roznov, Adina Socea, titulară la Liceul de artă din Piatra Neamţ şi Alina Vasile, titulară la Şcoala Roznov. Doamna Alina Vasile, desfăşoară totodată un proiect pe patru ani, Atelierul plăsmuirilor literar-artistice, Şcoală a devenirii umane, care are ca scop identificarea tinerelor talente cu înclinaţii artistice.
   Tinerii au fost foarte încântaţi de idee şi au răspuns cu dragoste invitaţiei de a se iniţia în tainele picturii. Finalitatea imediată a acestui cerc este organizarea a două expoziţii de pictură (Săptămâna Patimilor şi Roznov, oraşul meu) în perioada Postului Mare.
     Parohia va susuţine acest eveniment din punct de vedere material, pe toată desfăşurarea lui.
     Micilor iconari le dorim spor la treabă!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu